Informatiepunten Mentale Gezondheid

Heb je last van stress, piekergedachten of moeite met grenzen stellen? Of sta je op de wachtlijst bij de GGZ? En wil je direct laagdrempelige en persoonlijke hulp? Stel al je vragen over psychische gezondheid op een Informatiepunt Mentale Gezondheid!

Informatiepunten Mentale Gezondheid

Informatiepunten Mentale Gezondheid zijn laagdrempelige en openbare plekken in de stad, fysiek dicht bij de inwoners en voor iedereen toegankelijk. Denk hierbij aan bibliotheken, buurthuizen en servicepunten.

De ervaringsdeskundige vrijwilligers van Kompassie bieden daar praktische en emotionele ondersteuning, zodat mensen zelfstandig aan de slag kunnen gaan met het versterken van hun mentale veerkracht. Hierbij wordt de Mentale Agenda ingezet als middel bij het zoeken naar passend aanbod door middel van peer-to-peersupport. Deze website biedt een overzicht van activiteiten, evenementen en kijk-, lees- en luistertips op het gebied van mentale gezondheid.

Locaties

Informatiepunten Mentale Gezondheid zijn verspreid over de stad. Momenteel zijn wij te vinden op de volgende locaties:

  • Centrale Bibliotheek (Spui 68): iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur op de tweede verdieping
  • Welzijn Scheveningen (Badhuisstraat 177): iedere vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur in Het Kalhuis
  • Kompassie (Laan 20): iedere werkdag van 11.00 tot 13.00 uur

Daarnaast zijn we in gesprek met verschillende partners binnen het sociale domein. Op de hoogte blijven van uitbreiding van het aantal Informatiepunten? Houd hiervoor de website of social media in de gaten.

Mentale steun dichtbij

Kompassie is met het project Mentale steun dichtbij een van de nieuwe deelnemers aan het programma Herstel Dichtbij van het Oranjefonds en MIND.

Het doel van dit project is ondersteuning bij het versterken van de mentale gezondheid van inwoners van Den Haag door middel van peer-to-peersupport.

Meer informatie

Wil je meer weten over het project Mentale steun dichtbij en de informatiepunten Mentale Gezondheid, op de hoogte gehouden worden van de uitkomsten van de pilot of meer informatie over de Mentale Agenda?

Neem contact op met Merel van Aardenne
m.vanaardenne@kompassie.nl
06 38 78 11 81