Week van Ervaringsdeskundigheid

Verschillende zorg- en welzijnsorganisaties hebben vorige jaar samen met werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt het initiatief genomen om een regionaal Netwerk Ervaringsdeskundigheid te starten. De deelnemende organisaties hebben één gemeenschappelijk doel op het gebied van Ervaringsdeskundigheid: kennis en ervaring delen in de regio Haaglanden, voor iedereen!

In 2018 is in het netwerkverband het initiatief ontstaan om in 2019 een Week van Ervaringsdeskundigheid te organiseren. Deze vindt plaats van 8 t/m 14 april 2019. Tijdens de Week van Ervaringsdeskundigheid worden er diverse workshops met verschillende thema’s door het netwerk georganiseerd. Thema’s zijn o.a. ‘Organisatorische successen en faalfactoren ‘Medewerkers met ervaring’ en ‘Ervaar LVB’. De week wordt afgesloten met een Ervaringstheater ‘Ik word 18’.
​De workshops zijn voor iedereen die er interesse in heeft én is gratis.

Ga naar de website voor het volledige workshopverzicht en/of om je aan te melden:

www.ervaringsdeskundigen.nl

Uitgelicht: Workshop ‘vrijwillig ervaringsdeskundigen’

In deze week organiseert Kompassie, in samenwerking met Parnassia en Fonteynenburg, de workshop ‘vrijwillig ervaringsdeskundigen’,

Een ervaringswerker neemt je tijdens deze bijeenkomst mee: de ervaringsdeskundige vrijwilliger, wie is dat? Wat is ervaringsdeskundigheid eigenlijk? En hoe staan we er op dit moment voor in Den Haag qua vrijwilligersplekken en opleidingsmogelijkheden?
Daarna worden er aan de hand van een stelling ronde tafelgesprekken gevoerd. De bijeenkomst wordt afgesloten met een ervaringsverhaal van een organisatie: hoe hebben zij de samenwerking met een ervaringsdeskundige vrijwilliger ervaren.

Wanneer

​Donderdag 11 april van 17.00 – 19.00 uur. Voor broodjes en wat te drinken wordt gezorgd.

Voor wie

Ervaringsdeskundige vrijwilligers én professionals.

​​Locatie

Reakt Den Haag, Platinaweg 20, Den Haag

 

Aanmelden voor deze specifieke workshop kan eveneens via de website:

https://www.ervaringsdeskundigen.nl/vrijwillige-ervaringsdeskundige.html.