Wachttijdondersteuning

Wachttijden zijn vaak zware tijden. Tijden gevuld met onzekerheid, met onrust en soms met eenzaamheid. Ook kan het lastig zijn om de regie te bewaren over je eigen leven, om die dingen te blijven doen die belangrijk zijn om je leven op de rit te houden. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van je post en administratie, het op orde houden/brengen van je financiën, het vasthouden van een gezond dag-/nachtritme of het onderhouden van relaties met je dierbaren.

Sinds januari 2020 kunnen mensen die aan het wachten zijn op behandeling (twee)wekelijks worden ondersteund door een vaste vrijwilliger van Kompassie, op meerdere levensgebieden. Aanvankelijk werkten we hierin alleen samen met PsyQ, maar omdat de aanpak heel succesvol bleek, zijn we in 2021 vergelijkbare samenwerkingen aangegaan met andere partijen; waaronder een aantal huisartsenpraktijken van Arts & Zorg.

Ervaringsdeskundigen

Om lotgenoten te helpen deze moeilijke tijd te overbruggen, biedt Kompassie wachttijdondersteuning. Met wachttijdondersteuning kun je ‘tijdens je wachttijd’ worden bijgestaan door één van de vrijwillige ervaringsdeskundigen van Kompassie. Met deze ervaringsdeskundige plan je ondersteuningsafspraken in. Deze afspraken worden gebruikt om te praten over wat je doormaakt, je te ondersteunen bij het oplossen van randproblematiek én om je te helpen bij het vergroten van je zelfredzaamheid. Dit kan helpen om je de noodzakelijke rust en het zelfvertrouwen te geven om, tijdens je behandeling, je te kunnen richten op het herstellen van je psychische kwetsbaarheid.

Wachttijdondersteuning bij Kompassie is gratis, heeft geen invloed op je wachttijd en alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Hoe kun je wachttijdondersteuning aanvragen?

In de wachttijdondersteuning werkt Kompassie samen met PsyQ Den Haag-Centrum, Centrum Autisme Haaglanden en Arts en Zorg. Ook als je ergens anders op de wachtlijst staat is het soms mogelijk wachttijdondersteuning krijgen. Neem hiervoor contact op met Justin Flipsen, coördinator van de wachttijdondersteuning.

Wachttijdondersteuning in de media:

Justin Flipsen, coördinator van de wachttijdondersteuning: Justin@Kompassie.nl/070-427 3240