Mentale Agenda

Zelf aan de slag met je mentale gezondheid

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het even wat minder gaat. Vaak kom je daar zelf weer uit. Soms heb je daar hulp bij nodig. Dit kan professionele hulp zijn, maar je kunt ook zelf aan de slag met je mentale gezondheid.

Op de Mentale Agenda vind je activiteiten (in en om Den Haag) en kijk-, lees- en luistertips om je mentale gezondheid te versterken.

Aanbod

Op de agenda vind je activiteiten op het gebied van mentale gezondheid, zoals themabijeenkomsten, cursussen, trainingen, lotgenotengroepen en naastengroepen. Van een anti-piekercursus of een ADHD-café tot familieavonden. Het aanbod is vooral in Den Haag, maar ook online en landelijk interessante bijeenkomsten komen aan bod. Alle activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding beschikbaar. Je hebt geen verwijzing of indicatie nodig.

Onder kijk-, lees- en luistertips vind je een overzicht van podcasts, webinars, boeken, films, artikelen en documentaires over mentale gezondheid.

Voor wie?

De Mentale Agenda is voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en zelf aan de slag wil gaan. Bijvoorbeeld:

  • Je wil werken aan je mentale veerkracht
  • Je wil je beter voelen en weten wat je kunt doen
  • Je zoekt informatie over een bepaald onderwerp
  • Je hebt een naaste met psychische problemen
  • Je zoekt contact met lotgenoten
  • Je bent professional en zoekt aanbod voor je cliënt
  • Of je staat op de wachtlijst voor GGZ-hulp
Met het aanbod kun je zelfstandig of in een groep aan de slag.

Informatiepunten Mentale Gezondheid

Heb je last van stress, piekergedachten of moeite met grenzen stellen? Of sta je op de wachtlijst bij de GGZ? En wil je direct laagdrempelige en persoonlijke hulp? Stel al je vragen over psychische gezondheid op een Informatiepunt Mentale Gezondheid!

Informatiepunten Mentale Gezondheid zijn laagdrempelige en openbare plekken in de stad, fysiek dicht bij de inwoners en voor iedereen toegankelijk. Denk hierbij aan bibliotheken, buurthuizen en servicepunten.

De ervaringsdeskundige vrijwilligers van Kompassie bieden daar praktische en emotionele ondersteuning, zodat mensen zelfstandig aan de slag kunnen gaan met het versterken van hun mentale veerkracht. Hierbij wordt de Mentale Agenda ingezet als middel bij het zoeken naar passend aanbod door middel van peer-to-peersupport. Deze website biedt een overzicht van activiteiten, evenementen en kijk-, lees- en luistertips op het gebied van mentale gezondheid.

Lees meer