Familieavond Gesprekken in de triade

*triade: cliënt, behandelaren en naasten

Stichting Kompassie en de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP) organiseren donderdag 19 januari een interactieve familieavond over de verschillende manieren waarop je in gesprek kan gaan met naasten en hun behandelaar.

Een dierbare met psychische problemen of verslaving is moeilijk te accepteren en kan ingrijpende gevolgen hebben. De behandeling kan lang duren en soms is er sprake van chronische of terugkerende klachten. Familie en naasten kunnen zich teleurgesteld of boos voelen. Over het resultaat van de behandeling, de reacties van andere familieleden, het gebrek aan informatie of de bejegening door hulpverleners.

Familievertrouwenspersonen Wim van Lierop en Pim Stumpe hebben verschillende voorbeelden van een zeer succesvolle communicatiestrategie van naasten. Tijdens deze avond gaan zij in op de verschillende manieren waarop je een gesprek kan voeren in de triade. Ook wordt er besproken welk rolgedrag daarbij past.

Triade: cliënt, behandelaren en naasten

De familievertrouwenspersoon (FVP) is er om samenwerking tot stand te brengen, te herstellen of te verbeteren tussen de drie belangrijkste partijen: cliënt, behandelaren en naasten. Dat heet triadisch werken. Een FVP doet dit in eerste instantie vanuit het standpunt en het belang van de familie.

Praktische informatie

Wanneer? 19 januari 2023
Hoe laat? 18.30 – 20.00 uur
Waar? Kompassie, Laan 20, Den Haag

Deelname is gratis!

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot 19 januari, 12.00 uur via het formulier hieronder. Of stuur een e-mail naar mantelzorg@kompassie.nl.

Aanmelden

Selecteer een geldig formulier