Groepstraining voor naasten van iemand met psychische klachten of een GGZ-diagnose

13 jan, 3 feb en 9 mrt 2024 | € 375 (excl. € 15 pp voor 3x lunch)

Sterk staan in je eigen kracht? Grenzen aangeven? Het klinkt zo mooi, maar hoe moeilijk is dat als je een partner of (volwassen) kind hebt die last heeft van psychische klachten of een GGZ-diagnose heeft. Hoe wordt er rekening gehouden met jouw grenzen? Welke ruimte en vrijheid voel jij? Wat mag jij wel of niet? Wat moet jij wel of niet?

Helpt het wat je doet?

Waarschijnlijk probeer je te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander. Daardoor word jij enorm beperkt en voel je weinig ontspanning. Je hebt al van alles geprobeerd om het beter te maken, maar het heeft maar kort effect en waarschijnlijk wordt het uiteindelijk alleen maar erger in plaats van beter. Hoe komt het dat je daarin vastzit? Waarom helpt het niet wat je doet?

Groepstraining

In deze groepstraining geeft Thea van Bodegraven inzichten waardoor je begrijpt waarom je doet zoals je doet. Door het in een groep te doen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, krijg je meer herkenning, erkenning en kun je nog meer leren. Je leert inzien op welke manier je wel en niet duidelijk bent en wat je hierin anders kunt doen. En je krijgt praktische handvatten waardoor je op een veilige en zorgvuldige manier je grenzen kunt gaan aangeven en iets kunt veranderen.

We komen bij elkaar in Den Haag op drie zaterdagen van 10.30 tot 16.00 uur (inclusief lunch). De eerste twee dagen leveren je direct op dat het je lukt om het anders te gaan doen in je thuissituatie – op een liefdevolle en zorgvuldige manier. De derde dag geeft je gelegenheid om te ontdekken wat je nog moeilijk vindt en welk thema daar onder zit bij jou. Daarnaast heb je gedurende 12 maanden toegang tot de online leeromgeving waar je alle uitleg en opdrachten vindt.

Wat doe je anders na de training?

  • Je houdt van je partner of kind en kunt dat weer, door de angst heen, laten zien
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je voelt weer ruimte in je situatie, je kunt en  durft je grenzen  weer aan te geven
  • Je loopt niet meer de hele dag op eieren
  • Je weet  op welke manier je uit de discussie of ruzie met de angst en dwang kunt blijven
  • Je herkent bij jezelf wanneer je aan het vermijden of ‘meedwangen’ bent en daarin kun je kiezen wanneer je dat wel of niet wilt doen
  • Je hebt een zorgvuldige, liefdevolle aanpak om ruimte voor jezelf te maken
  • In de live training is er meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht van Thea, waardoor je je eigen thema beter kunt vastpakken (en loslaten).
  • En als bonus een positief effect op je partner of kind en je hele gezin.

Praktische informatie

Datum en tijd: 13 jan, 3 feb en 9 mrt 2024, 10.30 tot 16.00 uur
Locatie: Kompassie, Laan 20, Den Haag
Kosten: € 375 (excl. € 15 pp voor 3x lunch) voor de hele training

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus aanmelden is noodzakelijk. Stuur hiervoor een e-mail naar mantelzorg@kompassie.nl.

Over Thea van Bodegraven

Thea van Bodegraven is als partner en ouder ervaringsdeskundig als naaste van iemand met angst en dwang. Zij ontdekte dat de – positieve – verandering bij haarzelf lag en niet bij het ‘beter’ maken van haar partner en kind.

Vanuit haar eigen ervaring heeft ze de Boonstra-methode ontwikkeld waarmee zij sinds 2012 naasten begeleidt in haar praktijk Sterk in Eigen Kracht. Thea van Bodegraven is auteur van ‘Als helpen niet helpt’ (2020) en de psychologische roman ‘Gedwongen’ (verschijning eind november 2023).