Workshop Angst en dwang bij naasten | Indigo Preventie

Iedereen is wel ergens bang voor. Maar wat nu als deze angst zo hevig is dat je er dingen door gaat laten en uit de weg gaat? Of als je merkt dat ook jij je beperkt voelt door de angst van je partner of naaste?

Angststoornissen komen veel voor; ongeveer 10% van de bevolking krijgt er in zijn of haar leven mee te maken. Maar hoe werkt angst nu eigenlijk? Waarom zijn we bang en waarom bestaan angststoornissen?

Tijdens deze workshop van Indigo Preventie Haaglanden bij Kompassie, staan we stil bij deze vragen en kijken we ook naar hoe je met angst om kunt gaan. We gaan met elkaar het gesprek aan over waar je tegenaan loopt bij jezelf of de ander en we kijken naar wat je daarmee wilt of kunt.

Hoe ga je er bijvoorbeeld mee om als jij en je naaste het huis verlaten en hij blijft hangen bij de voordeur omdat hij nog niet zeker weet of deze goed dicht is? Of als je vrouw elke dag veel moet schoonmaken en handen wassen, ook als het niet uitkomt? Of als je de deur bijna niet meer uit durft door angst voor een paniekaanval of door hoe mensen op je zullen reageren?

Datum  14 november 2022
Tijd 14.00 – 16.00 uur
Locatie Kompassie | Laan 20 | 2512 GN Den Haag
Kosten Gratis

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht.

Selecteer een geldig formulier

Meer informatie

Esther van der Meer/Merel van Aardenne: mantelzorg@kompassie.nl of (070) 427 32 40