‘Ik zie de bui al hangen’ – cabaret op 14 juni a.s.

Op vrijdag 14 juni 2019 om 19:30 uur organiseert Kompassie de cabaretvoorstelling ‘Ik zie de bui al hangen’, van Marjolijn van Kooten.

Twee seizoenen trok Marjolijn van Kooten samen met Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’ die ging over angst en depressie. Voor het eerst gaven Nederlandse theaters psychische ziekte een podium. De voorstelling werd goed bezocht. Marjolijn heeft met haar psychiatrisch cabaret een heel nieuwe doelgroep aangeboord.
In haar show ‘Ik zie de bui al hangen’ gaat Marjolijn verder met waar ze in ‘Geen paniek’ gebleven is. Ook deze voorstelling was vorig seizoen bijna overal uitverkocht.

Marjolijn vertelt op hilarische wijze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval. Het taboe hierop doorbreekt ze met een groot gevoel voor humor en troost. Gezellige onderwerpen als depressie, levensmoeheid en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt…

Geestige conferences afgewisseld met mooie kleine liedjes, die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor.

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek Schijtluis over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.

Locatie:

Theater aan het Spui, Den Haag (Spui 187).  Zaal open vanaf 18:30 uur.

Aanmelden:

De voorstelling is gratis te bezoeken, maar aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mail naar Henriëtte van de Pol, h.vandepol@kompassie.nl of bel haar via 06 – 10 80 99 94.

 

Bekijk de trailer en/of bezoek de website www.marjolijnvankooten.nl