Informatiepunten Mentale Gezondheid

Kompassie start vanaf 4 januari met Informatiepunten Mentale Gezondheid. Op verschillende plekken in de stad gaan ervaringsdeskundige vrijwilligers in gesprek met inwoners van Den Haag.

Informatiepunten Mentale Gezondheid

Informatiepunten Mentale Gezondheid zijn laagdrempelige en openbare plekken in de stad, fysiek dicht bij de inwoners en voor iedereen toegankelijk. Denk hierbij aan bibliotheken, buurthuizen en servicepunten.

De ervaringsdeskundige vrijwilligers van Kompassie bieden daar praktische en emotionele ondersteuning, zodat mensen zelfstandig aan de slag kunnen gaan met het versterken van hun mentale veerkracht. Hierbij wordt de Mentale Agenda ingezet als middel bij het zoeken naar passend aanbod door middel van peer-to-peersupport. Deze website biedt een overzicht van activiteiten, evenementen en kijk-, lees- en luistertips op het gebied van mentale gezondheid.

Mentale steun dichtbij

Kompassie is met het project Mentale steun dichtbij een van de nieuwe deelnemers aan het programma Herstel Dichtbij van het Oranjefonds en MIND.

Het doel van dit project is ondersteuning bij het versterken van de mentale gezondheid van inwoners van Den Haag door middel van peer-to-peersupport.

Bibliotheek Den Haag

Momenteel zijn we in gesprek met verschillende partners binnen het sociale domein. Bibliotheek Den Haag heeft echter de primeur: het allereerste Informatiepunt Mentale Gezondheid start, naast onze eigen locatie, in de Centrale Bibliotheek.

Vanaf 4 januari 2024 zijn de vrijwilligers iedere donderdag aanwezig in de Centrale Bibliotheek (Spui 68) op de tweede verdieping van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over het project Mentale steun dichtbij en de informatiepunten Mentale Gezondheid, op de hoogte gehouden worden van de uitkomsten van de pilot of meer informatie over de Mentale Agenda?

Neem contact op met Merel van Aardenne
m.vanaardenne@kompassie.nl
06 38 78 11 81