Kom 6 mei naar de digitale verhalenavond

Haags Verhaal presenteert op 6 mei a.s. in samenwerking met Kompassie haar eerste Online Verhalenavond

Het Haags Verhaal brengt werelden in je eigen stad samen door middel van levensverhalenavonden en een fotoproject. De volgende ontmoeting is tussen gerechtsdeurwaarders en ervaringsdeskundigen met een psychische kwetsbaarheid. U bent van harte uitgenodigd.

Kompassie is een onafhankelijk informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag. Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond.

Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot vijf jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij onder meer als vrijwilliger bij Kompassie.

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert.

Inschrijven is mogelijk via volgende link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGAo8y7Qt6JWUG-oAqETwnc5ipyolAllYwV_uagCI8TPpy1A/viewform

Wanneer:     woensdagavond 6 mei 2020
Waar:           bij u Thuis (via een online Link toegankelijk)
Tijd:             18:00 inloop met soep, einde ca. 21:00 met online borrel
Entree:         vrijwillige bijdrage achteraf

Meer informatie: www.haagsverhaal.nl  of bekijk het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=g6SZSd7t0QE