Kompassie presents ‘Ongestoord’

Maandag 11 april komt Marjolijn van Kooten met de voorstelling ‘Ongestoord’ naar Theater aan het Spui. Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting Kompassie en is gratis te bezoeken.

Ongestoord

Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn?

Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor. Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn.

Over Marjolijn van Kooten

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. In therapie ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Sinds begin 2021 is Marjolijn directeur van de Angst Dwang Fobie stichting. Ook in deze rol richt ze zich op het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen en het opkomen voor de belangen van mensen met angst en dwang.

Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten.

Tickets

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting Kompassie en is gratis te bezoeken. Helaas zijn alle kaarten vergeven. Als u contact opneemt met Henriëtte van de Pol (h.vandepol@kompassie.nl), dan kunt u op een wachtlijst geplaatst worden.

Datum 11 april 2022
Tijd 19.30 uur
Plaats Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag
Kosten Gratis