Leven naast iemand met persoonlijkheidsproblematiek – Lotgenotengroep

Mensen met persoonlijkheidsproblematiek hebben uiteenlopende klachten. Sommigen voelen zich angstig, geremd of onzeker. Maar het kan ook zijn dat iemand somber is, ongelukkig en aan alles twijfelt. Mensen met persoonlijkheidsproblematiek hebben vaak een star patroon van denken, voelen en handelen.

Kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis zijn dat er constant wrijvingen en conflicten in relaties met anderen voorkomen. Of dat iemand juist overdreven afhankelijk is van mensen om zich heen. Iemand met persoonlijkheidsproblematiek vindt het lastig om zich aan te passen in verschillende situaties. Trekken die bij iedereen voorkomen zijn voor iemand met persoonlijkheidsproblematiek vaak te sterk; jaloezie, bindingsangst, impulsiviteit, afhankelijkheid, perfectionisme, conflicten met anderen, kritiek krijgen van anderen etc. Omgaan met iemand met persoonlijkheidsproblematiek kan ingewikkeld en belastend zijn. Je krijgt te maken met spanningen, conflicten en onbegrip. Emotionele uitbarstingen, impulsief gedrag en manipulatie zijn geen uitzondering.

Lotgenotengroep

Heb jij te maken met iemand met (een) persoonlijkheidsstoornis(sen) in jouw nabije omgeving en heb je behoefte aan handvatten om daarmee om te gaan? Bijvoorbeeld hoe je je eigen grenzen kunt bepalen en bewaken of hoe je je eigen welzijn waarborgt ? Meld je dan nu aan voor de groep Naasten van iemand met persoonlijkheidsproblematiek.

In 8 bijeenkomsten ga je in een kleine groep ontdekken wat dit voor jou betekent. Binnen de veiligheid van de groep, die begeleid wordt door een professional en een familie-ervaringsdeskundige, leer je van en met elkaar hoe je de kwaliteit van je eigen leven kan verbeteren. Meld je aan via mantelzorg@kompassie.nl

Waar en wanneer?

De bijeenkomsten vinden om de week plaats op dinsdagavond 19.00 – 20.30 uur.

Locatie: Stichting Kompassie, Laan 20, Den Haag.

Start: dinsdag 16 november.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Merel van Aardenne of Esther van der Meer via mantelzorg@kompassie.nl of (070) 427 32 40.