Lotgenotengroep uitgelicht: AD(H)D-café

Hallo lezer. Ik kom me even voorstellen. Ik ben Roelf Renkema en organiseer het ADHD café Haaglanden voor Impuls en Woortblind. Twee avonden per maand een avond voor iedereen die (iets met) AD(H)D heeft. Een avond om elkaar te ontmoeten, tips en ervaringen uit te wisselen, even helemaal jezelf te zijn. Partners, kinderen en ouders zijn ook welkom.

Impuls en Woortblind

De vereniging Impuls en Woortblind (de T in de naam is opzet) vertegenwoordigt de belangen van leden en onze bezoekers, en organiseert verschillende cafés in het land. Er is een website met uitgebreide informatie die ik van harte aanbevelen kan. Ik ben zelf binnen de vereniging, en dus voor het café, werkzaam als vrijwilliger. Naast het café zit ik ook in de wetenschapscommissie van de vereniging waar we onder andere zelf en met universiteiten onderzoek doen. En natuurlijk heb ook ík ADHD.

Niet iedere persoon met ADHD is gelijk aan een ander met ADHD. ADHD manifesteert zich bij ieder individu anders en dat op zich maakt de benaming lotgenoten al moeilijk. Daarnaast hebben mensen met ADHD veelal te maken met comorbiditeit. Dat wil zeggen dat ze vaak twee tot drie andere problemen hebben. Je kunt daarbij denken aan autisme of dyslexie. Daarom zijn ook mensen met autisme of dyslexie van harte welkom.

AD(H)D café Den Haag: waar en wanneer?

Onze avonden vinden plaats op de 4e maandag van de maand bij Kompassie, Laan 20 in Den Haag en wie meer wil weten kan mij een appje of SMS sturen naar 06 423 303 73. Ik reageer soms wat traag omdat ik wel eens afgeleid ben of vergeet te antwoorden. Gewoon nog eens proberen. Of kom gezellig langs op een van onze avonden van 19.30 tot 22.00 uur.