Ondersteuning na een GGZ-behandeling

Het stoppen van de behandeling of begeleiding kan een spannende tijd zijn voor de cliënt. Hoe ga je aan de slag met alles wat je je hebt voorgenomen en hoe maak je nieuwe stappen? Ook in deze fase biedt Kompassie ondersteuning:

Nazorgondersteuning

Een vaste getrainde ervaringsdeskundige vrijwilliger(s) biedt wekelijks of op een andere frequentie een luisterend oor en praktische ondersteuning. In de nazorgondersteuning kan de vrijwilliger:

  • helpen bij overgang van behandeling naar zelfstandigheid;
  • helpen vasthouden van stappen die gezet zijn in de behandeling;
  • ondersteunen bij het weer oppakken van (dag)activiteiten of (vrijwilligers-)werk en het vergroten van het netwerk.

Activiteitencoaching

Wil je na de behandeling actiever worden? Nieuwe contacten opdoen, vrijwilligerswerk, een cursus, sport of activiteiten vinden? Een activiteitencoach denkt met je mee en helpt je om nieuwe stappen te zetten. Lees meer

Het steunpunt

Het steunpunt biedt een luisterend oor en praktische ondersteuning. Je kunt er eenvoudig binnenlopen, op korte termijn een afspraak maken en onder het genot van een kopje koffie of thee een luisterend oor vinden of steun krijgen bij regelzaken, formulieren, ingewikkelde brieven en aanvraag of afwikkeling van een uitkering. Ook zijn er veel folders te vinden over zorg, behandeling en welzijn. Lees meer

Lotgenotengroepen

Bij Kompassie worden veel lotgenotengroepen gegeven, bijvoorbeeld rond autisme, depressie, suïcidale gedachten, dwangklachten en ADHD. Een overzicht van lotgenotengroepen in Den Haag vind je op de Mentale Agenda.

Mentale Agenda

Op www.mentaleagenda.nl vind je activiteiten en tips voor het versterken van je mentale gezondheid. Hier vind je lotgenotengroepen, bijeenkomsten en trainingen maar ook kijk-, lees- en luistertips.

Actief worden als vrijwilliger bij Kompassie

Wil je na de behandeling je eigen ervaring inzetten als vrijwilliger? Kijk dan eens bij Werken bij Kompassie.  Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen via info@kompassie.nl.

Meer informatie

Meer weten over alle mogelijkheden? Neem contact op met Justin of Lidia via (070) 427 32 40 of aanmelding@kompassie.nl