Over Kompassie: Lina Versteeg (Brijder)

Lina Versteeg is opleidingscoördinator en behandelmedewerker bij Brijder Verslavingszorg. Ze werkt regelmatig samen met Kompassie, waaronder het organiseren van bijeenkomsten voor naasten van iemand met een verslaving. Wij spraken met haar over de samenwerking met Kompassie.

“Ik ben Lina Versteeg en ik werk inmiddels 14 jaar bij de Detoxkliniek van Brijder Verslavingszorg. Ik ben enthousiast geraakt voor dit werk door mijn vader die destijds de verslavingskliniek Mirage heeft opgericht. Brijder is specialist op het gebied van meerdere verslavingen. Wij werken samen met Kompassie voor onze familieavonden.”

“Ik vind samenwerking heel belangrijk. Wees open naar elkaar, samen kun je veel meer bereiken.”

Waarom werk je actief samen met Kompassie?

“Een verslaving heeft veel impact op de familie. Het roept emoties, vragen en vooral vraagtekens op. Kompassie ken ik als een kleine en betrokken organisatie die veel tijd heeft voor familieleden en naasten. Zij hebben oprechte aandacht en kijken samen met het familielid of de naaste wat er nodig is. Kompassie ziet veel familieleden die te maken hebben met een verslaving én zij hebben veel ervaring met familieavonden. Daarom werken we actief samen met Kompassie.”

Familieavonden

“Wij geven samen een serie van drie familieavonden. De eerste avond in april was succesvol. De deelnemers ervaren het als waardevol en vinden het fijn dat er aandacht voor hen en hun vragen is. Elke avond staat een ander thema centraal. Zo bereiken we een brede groep met diverse vragen. Op 3 juli staat het thema Bewindvoering & mentorschap; wat zijn de mogelijkheden? (voor nu en later) centraal en op 30 oktober het thema Emoties; Hoe ga je ermee om?

Zou je Kompassie aanbevelen bij collega’s?

“Jazeker. Kompassie is een kleine, oprechte en betrokken organisatie. Ze hebben echt tijd om met familieleden te werken en samen met het familielid te kijken naar alle mogelijkheden. Als ze het zelf niet kunnen verwijzen ze door.”

Meer informatie over Mantelzorgondersteuning GGZ