Start Lotgenotengroep Naasten GGZ: hoe bepaal en bewaak je je eigen grenzen

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het even minder gaat. Soms duurt deze periode langer. Soms spelen er grote problemen, of is er zelfs sprake van persoonlijkheidsproblematiek. Iemand voelt zich angstig, geremd of onzeker. Maar het kan ook zijn dat iemand somber en ongelukkig is en aan alles twijfelt. Als naaste kan dit een flinke impact/ effect hebben op je eigen leven.

Omgaan met iemand met wie het niet goed gaat, die mentale belasting of problemen ervaart kan ingewikkeld zijn en je uit balans brengen. Je krijgt te maken met gevoel van onmacht, eenzaamheid, verantwoordelijkheidsgevoel, schuldgevoel, schaamte en onbegrip vanuit je omgeving.

Wil je meer leren over het omgaan met jouw naaste? Hoe je je eigen grenzen kunt bepalen en bewaken? Meld je dan nu aan voor de Lotgenotengroep Naasten GGZ.

In 8 bijeenkomsten ga je in een kleine groep ontdekken wat dit voor jou betekent. Binnen de veiligheid van de groep, die begeleid wordt door een professional en een familie-ervaringsdeskundige, leer je van en met elkaar.  Door erkenning, herkenning en delen van ervaringen  zal  je binnen de groep steun ervaren en steeds meer leren regie over je leven te behouden naast het kunnen steunen van je naasten.

Meld je aan via mantelzorg@kompassie.nl

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagavond 19.00 – 20.30 uur.

Locatie: Stichting Kompassie, Laan 20, Den Haag.

Start: dinsdag 14 februari (overige data: 28/2, 14/3, 28/3, 11/4, 25/4, 9/5, 23/5).

Eerst meer weten? Bel naar Kompassie (070) 427 32 40 en vraag naar Lidia da Graca of Esther van der Meer