Tweede Kamerleden op bezoek bij Kompassie

Steeds meer mensen met psychische klachten weten in Nederland de weg te vinden naar een zelfregiecentrum of herstelorganisatie. Sinds 2016 is het aantal centra verdrievoudigd naar circa 120 waarmee jaarlijks ongeveer 80.000 mensen met een psychische kwetsbaarheid worden bereikt.

Maandag 17 april bezochten Tweede Kamerleden Mohammed Mohandis (PvdA), Jacqueline van den Hil (VVD), Rens Raemakers (D66) en Yorinde Vijverberg, beleidsmedewerker van Lisa Westerveld (Groen Links), Kompassie.

We hebben gesproken over de waarde van peer-to-peersupport voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Kompassie werkt al 25 jaar succesvol met vrijwilligers met eigen ervaring en wil dit uitbreiden binnen het hele sociale domein in Den Haag.

Ook is er gesproken over financiële mogelijkheden om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid de kans te bieden hun talenten in te zetten tijdens hun herstel. De inzet van hun eigen GGZ-ervaring (of als naaste) helpt niet alleen henzelf, maar ook de mensen die zij ondersteunen hun mentale gezondheid te versterken.

Het was een fijne en waardevolle eerste kennismaking!

Kompassie is een van de zelfregiecentra verspreid over het hele land. Deze centra zijn verenigd in de Nederlandse Vereniging voor Zelfregie en Herstel