Inspiratiebijeenkomst Mantelzorg & GGZ

Kompassie, PEP Den Haag organiseren in samenwerking met de Gemeente Den Haag wederom de inspiratiebijeenkomst Mantelzorg & GGZ op maandag 8 november van 14.30 tot 17.00 uur. De bijeenkomst kan door 35 personen fysiek bijgewoond worden in het Koorenhuis aan de Prinsegracht 27.

Over de inspiratiebijeenkomst

Psychische problematiek raakt niet alleen de persoon zelf, maar ook naasten. Voortdurende zorg(en), onvoorspelbaarheid, onmacht en verdriet kosten veel tijd en energie. Soms kan daarbij de balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf uit balans raken.  Veel naasten van mensen met psychische problematiek of een verslaving lopen hier tegenaan.

Je bent bijvoorbeeld moe maar kunt er niet aan toegeven. Of je wilt op stap met vrienden maar het gaat niet.
Je bent de enige die je naaste heeft. Je kunt (nu) geen nee zeggen tegen je naaste.
Soms is het zwaar, maar wat vindt de omgeving als je er iets over zegt?
Je zet je eigen gevoelens opzij. Of je past je aan. Het is moeilijk om grenzen af te bakenen naar je naaste.

Met als gevolg dat je jezelf kunt verliezen in de relatie en het gevoel krijgt jezelf kwijt te raken. Zorgen voor, of rekening houden met de emoties van anderen is gemakkelijker. Dat ben je gewend.

Herkenbaar voor veel mantelzorgers GGZ, maar ook voor professionals en vrijwilligers in (therapeutische) relaties. Tijdens deze workshop gaan Marie-Louise Busscher en Suzanne den Hollander van het netwerk van de Codependentie Therapeut in op deze vragen.

Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier