Vrijwillige onafhankelijke cliëntondersteuning – het verhaal van Joost

Het verhaal van Joost:

“Lange tijd was ik verslaafd aan de drank, dit in combinatie met een angststoornis. Op een gegeven moment zat ik volledig aan de grond, mijn huis was een puinhoop en ik had flinke schulden. Ik kreeg wel hulp, maar had telkens een andere hulpverlener, en behandelingen sloegen niet aan. Dat had ook te maken met mijn eigen gedrag en houding; ik liep voor alles weg, en in feite voor mezelf.

Op een gegeven moment werd ik op Kompassie gewezen. Vol argwaan tegen alles wat met hulpverlening te maken had stapte ik over de drempel. Ik kreeg koffie en werd welkom geheten. Ik mocht er zijn. Er werd met belangstelling naar mijn verhaal geluisterd en ze boden me aan al mijn papieren en post, waar ik al lange tijd geen raad meer mee wist, mee te nemen.

Sindsdien ben ik hier blijven komen en ben ik stap voor stap gesteund in het ordenen van mijn administratie en de aanvraag schuldhulpverlening. Ook hebben ze samen met mij een WMO-aanvraag voor huishoudelijke ondersteuning ingediend. Elke week komt er nu iemand van de thuishulp. We maken dan samen mijn huis schoon en dat is óók nog eens gezellig. Als zij is vertrokken ruikt mijn huis naar limoenen en is ook mijn hoofd weer lekker opgefrist.”

Meer informatie over onafhankelijke cliëntondersteuning WMO door Kompassie is hier te vinden.