Vrijwilliger aan het woord: Polly

Polly, ‘eigenlijk heet ik Pollyanna,’ vertelt over haar werk als baliemedewerker bij Kompassie.

‘Ik ben bij Kompassie gestart na corona. Ik ontvang gasten, neem de telefoon aan, maak kopieën en scans. Ik krijg veel mensen met financiële vragen aan de lijn. Ik geniet van het contact met mensen. Bezoekers komen vaak gespannen binnen en ik vind het dan fijn om hen op hun gemak te stellen.

Eigenlijk ga ik al een tijdje mee. Ik heb veel banen in loondienst gehad, onder andere op kantoor bij Parnassia als baliemedewerker, maar deze banen waren nooit precies mijn richting. Het werk bij Kompassie past bij mij. Ik werk daarnaast bij de bibliotheek, waar ik bezoekers help met digitale vragen. Deze combinatie geeft mij afwisseling.

Ik heb een zoon met autisme en twee heel oude katten. Mijn zoon komt regelmatig bij Kompassie op de spelletjesavonden die de NVA organiseert. In mijn vrije tijd hou ik van lezen, films, het strand en ik schrijf graag korte verhalen.

Wat maakt je blij in dit werk?

Ik vind dit werk bijna een uitje! Ik laad echt op. De sfeer is vriendelijk en vrolijk. Ik ervaar begrip en steun van de collega’s. Bij Kompassie leer ik met heel diverse mensen omgaan. Je gaat echt anders kijken naar mensen, waardoor ik mijzelf verder ontwikkel.