Vrijwilliger Kompassie in gesprek met minister Conny Helder

Hoog bezoek bij een van onze vrijwilligers. Ter gelegenheid van de Week van de Mantelzorg kwam niemand minder dan minister Conny Helder op bezoek bij Santa, familie-ervaringsdeskundige bij Kompassie.

Een mooi en open gesprek over hoe het is om mantelzorger te zijn. Het kan zwaar zijn maar geeft ook voldoening. Ook haar vrijwilligerswerk bij Kompassie komt aan bod: “Ik heb nu ook geleerd om mijn grenzen aan te geven en ik kan ook terugvallen op de medewerkers van Kompassie, die met mij meedenken en naar mij luisteren. Ze hebben mij echt geholpen en ik ben daardoor echt vooruit gegaan.’’

Rubio, I. (2022, 10 november). Beharie heeft het soms zwaar, maar zorgt toch voor zieke moeder en buurvrouw: ‘Straks doen we dit allemaal’. Geraadpleegd op 10 november 2022, van https://www.ad.nl/den-haag/beharie-heeft-het-soms-zwaar-maar-zorgt-toch-voor-zieke-moeder-en-buurvrouw-straks-doen-we-dit-allemaal~ab12ae1f/

Beharie heeft het soms zwaar, maar zorgt toch voor zieke moeder en buurvrouw: ‘Straks doen we dit allemaal’

Santa Beharie (60) zorgt al jaren voor haar oude moeder én haar oudere buurvrouw die niemand heeft. De mantelzorger uit Rijswijk heeft het soms zwaar, maar vindt het niet meer dan normaal dat ze haar naasten helpt. Zoals Santa zijn er nog vele andere miljoenen in Nederland. In de toekomst is bijna iedereen mantelzorger, is de verwachting. ,,Ik heb wel geleerd om mijn grenzen aan te geven.’’

Lees hier het hele artikel

(Het is een premium-artikel, gratis inlog nodig om het hele artikel te lezen)