Vrijwilligerswerk Goed Geregeld!

Kompassie is in het bezit van het landelijke keurmerk ‘Vrijwillige Inzet: Goed Geregeld!’. Dit keurmerk wordt voor vier jaar toegekend aan organisaties die met hun vrijwilligersbeleid voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk (NOV).

Ons keurmerk was aan vervanging toe, dus om te beginnen heeft een werkgroep zich zorgvuldig voorbereid op de herkeuring. Deze werkgroep van totaal 9 personen was zó samengesteld dat Kompassie hierin breed was vertegenwoordigd en met name natuurlijk door de vrijwilligers zélf. Met elkaar hebben we ons vrijwilligersbeleid onder de loep genomen en een aantal verbeteringen aangebracht.

Daarna zijn we hierop getoetst en bevraagd door een adviseur van PEP. Vervolgens heeft het NOV de eindbeoordeling verricht, met positief resultaat: het certificaat is wederom voor 4 jaar afgegeven. Gisteren ontving Jacqueline van den Bos het certificaat van onze PEP adviseur. Ondanks de anderhalve meter afstand werd het toch even een klein feestelijk moment en een leuke opsteker!

Uit het rapport van het NOV:

“Een betrokken leergierige organisatie die signalen oppakt en verbeteringen inzet. Complimenten wil ik met name geven voor het duidelijke en overzichtelijke vrijwilligersbeleid. Verder complimenten voor het AVG beleid. In veel organisaties zie ik dat de privacy van cliënten wel goed geregeld is, maar die van vrijwilligers minder. Dat hebben jullie goed op orde en is goed omschreven in het vrijwilligersbeleid. Top!”