Gezocht: vrijwilligers voor ondersteuning naasten GGZ

Kompassie biedt familie en naasten individuele steun door ervaringsdeskundige familiecoaches en lotgenotengroepen voor familie en naasten. Vanwege uitbreiding van werkzaamheden zijn wij op zoek naar twee nieuwe vrijwilligers: een Begeleider Lotgenotengroep naasten GGZ en een Familiecoach GGZ DenkTank.

Begeleider Lotgenotengroep naasten GGZ

Zet jij jouw GGZ-kennis en ervaring in om familie en naasten te helpen?

De vraag naar lotgenotengroepen is groot. Veel naasten ervaren steun door het delen van ervaringen en thema’s in een groep. Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om een lotgenotengroep van 8 bijeenkomsten te begeleiden samen met een ervaringsdeskundige familiecoach. Juist voor een (oud) professional uit de GGZ of hulpverlening kan dit een aansprekende vrijwilligersfunctie zijn. Heb je ervaring of affiniteit met het begeleiden van groepen? Dan help je familie en naasten op een fijne manier op weg.

Lees de vacature

Familiecoach GGZ DenkTank

Ben jij het luisterend oor voor familie en naasten van mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel)?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om op donderdagmiddagen als familiecoach aan te sluiten bij verschillende gesprekstafels (DenkTank) in de stad (vaste locaties). De DenkTank is een lotgenotengroep voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) en hun naasten. De DenkTank is een initiatief van Middin, Voorall en Kompassie. Mensen met NAH en hun naasten leren zichzelf opnieuw (her)kennen en ontwikkelen. Als familiecoach ben jij er om mantelzorgers te ondersteunen vanuit een gelijkwaardige rol. Je doet dit samen met een andere ervaren familiecoach. Je bent betrokken bij het bedenken van thema’s en denkt mee met de organisatoren.

Lees de vacature